Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» SUOMI POP/ROCK‪»

Dave Lindholm & Antero Jakoila ‎– Crazy Moon 12" EP

Dave Lindholm & Antero Jakoila ‎– Crazy Moon 12" EP


Poistohinta
12.00
EUR €
+ toimituskulut
Sis. alv 24%


Määrä
(max 6 kpl)

Varastossa


Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus

Dave Lindholm & Antero Jakoila ‎– Crazy Moon


Rajoitettu 350kpl painos.
Kesällä 1979 oli alullaan pitkäaikainen yhteistyö Dave Lindholmin ja kitaristi Antero Jakoilan kanssa. Antero oli hankkinut kannuksiaan mm. Hectorin sekä Jussi Raittisen The Boys -yhtyeen ympyröissä. Kaverukset yhyttivät toisensa yhteisellä junamatkalla Lahdesta Helsinkiin. Dave sai kutsun vierailulle Jakoilan kotiin, ja miehet huomasivat viihtyvänsä yhdessä. Kaksikon ensimmäinen yhteinen keikka oli elokuussa 1979 Elmun kansanjuhlassa nimellä Pen Lee Duo.
Microvox-studiossa äänitettiin 16.10.1979 Anteron kitara-arsenaalia ja Daven neljää kappaletta hyödyntäen tämä 12-tuuman EP Crazy Moon. Sovituksissa kuuluvat Jakoilan pikkaustyylin hienoudet ja esikuvat. A-puolen kappaleisiin vaikutteet tulivat Leo Kottkelta: ”7th Wheel” (vireenä avoin G-duuri ja capo kakkosvälissä) ja ”Black & White Joe” (avoin E-duurivire). Jälkimmäisessä käväisee myös Kari “Pitkä” Lehtinen laulamassa stemmoja. B-puolen ”Crazy Moon”‑kappaleessa vilahtavat puolestaan bluegrass-vaikuttajat Doc Watson ja Norman Blake. ”Dream Belle”-biisissä Jakoilan kompin perustana on avoin G-duurivire.
Lindholm ja Jakoila esiintyivät yhdessä useiden vuosien ajan ja monia keikkoja taltioitiin myös televisiolle ja radiolle. Ohjelmistossa oli mm. Crazy Moon -EP:n biisit, Dylania ja vanhaa bluesia sekä Daven suomenkielistä tuotantoa, erityisesti useita Vanha & uusi romanssi -LP:n kappaleita. He tuomaroivat mm. SM-rockin karsinnat vuoden 1980 alussa bongaten sieltä Hassisen koneen, soittivat Taj Mahalin tähdittämässä Puistobluesin pääkonsertissa 1981, osallistuivat kuululle Taiteilijoiden rauhanjuna -kiertueelle 1982, toimivat lämmittelijöinä Johnny Cashille 1983 ja olivat mukana 1984 DDR:n suuntautuneella taiteilijavierailulla. Toistaiseksi viimeisimpiä yhteisesiintymiä oli Albert Järvisen muistokonsertti 1991. Duon taituruutta voi ihailla tämän EP:n lisäksi vaikkapa Pedro’s Heavy Gentlemen -levytyksessä vuodelta 1980, Jakoilan ensimmäisellä sooloalbumilla 1984 taikka hänen La Morena -levyllään (1991). Julkaisematta jäi Sleepy Sleepers ‑porukan kanssa 1981 yhdessä The Hevoset -nimellä äänitetty kantrialbumi. Yhteistyö jatkui lisäksi Daven albumeilla LLL (1993) ja Punainen + (1998).

Kappalelista:

A1 7th Wheel 2:10
A2 Black & White Joe 2:28
B1 Crazy Moon 1:51
B2 Dream Belle 2:15.

Levy-yhtiö: Svart Records.
Julkaisuvuosi: 1979/2021.

Kommentit
Lisää kommentti