Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» SUOMI POP/ROCK‪»

Vexin Lauluja LP

Vexin Lauluja LP


Poistohinta
19.90 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
(max 5 kpl)

Varastossa
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus


Vexin Lauluja

"Ajatus tribuuttialbumista sai alkunsa, kun tapasin Vexin muistotilaisuuden yhteydessä säveltäjä Jussi Rasinkankaan ja selvisi, että pelkästään häneltä löytyi valmiiksi sävellettyjä, mutta julkaisemattomia Vexin sanoituksia satakunta. Sovimme kuuntelusession lokakuulle 2020. Ahneus on hyve -kappale loi vahvan mielleyhtymän Palefaceen ja tämän myötä selkiytyi myös ajatus albumin Hämeenlinna-teemasta. Kaikilla albumin kymmenellä artistilla on siis vahva side Vexin synnyinkaupunkiin. Koko projekti on purjehtinut onnellisten tähtien alla jo alusta alkaen. Yhtäkään laulajaa ei tarvinnut maanitella mukaan, vaan kaikki pitivät osallistumistaan kunnia-asiana. Hienoa oli myös seurata demojen muokkautumista lopullisiin, esittäjiensä näköisiin muotoihin."
- Topi Salmi

Näin artistit albumista:
 ”Kulkurin kengät. Ensinnäkin oli hienoa päästä ’nuorenpolven’ hämeenlinnalaisten artistien joukkoon! Tunnustan: täytän syksyllä 70-vuotta. Ja sitten itse biisi valikoitui sujuvasti, koska olenhan Friman (Freeman) ja mielenmaisemaani kuuluu matkalla olo ’öisin kuutamo seuranain’. Romanttisesti Varjon kanssa rinnakkain! Jos palaamme vuoteen 1976 niin eka hittini Ajetaan tandemilla oli juuri tuon henkinen anarkistinenkin ’vaellataan valtateitä’ -biisi. Lopuksi vielä: olen ymmärtänyt että Vexi Salmella oli selitys sille mistä tuntee hittibiisin! ’Se on sellainen kappale joka on helppo muistaa ja vaikea unohtaa’ Mun mielestä Kulkurin kengät on helppo muistaa... Hyvää tallustelukesää Teille toivoo artisti itse.”
- Freeman (Kulkurin kengät)

”Vexi otti Helismaalta kapulan ja nakkasi sen meidän saavuttamattomiin. Me räppärit yritettiin sitten keksiä pyörä uudestaan, mutta palataan lähteelle. Vexi aurasi meille nuoremmille tekijöille tien — ja myös pohjusti ja asfaltoi sen. Sitä pitkin on hyvä kruisailla.”
- Paleface (Ahneus on hyve)

”Kappale on Vexin peruskalliota — vastakkain asettuvat ikuisena jatkuva vuoden kierto ja ajallisuutensa kanssa taisteleva ihminen. Tämä aihe ei vanhene koskaan.”
- Matti Johannes Koivu (Haluan sen)

”Nostalginen ja kaihoisa kappale, joka on kuin päätösluku Vexin ’Rinkelinkadun pojat’ -novellikokoelmille.”
- Jyrki Linnankivi (Nahkarotsi)

”Hämeenlinnassa kasvaneelle lauluntekijälle Vexi Salmi oli samalla kertaa sekä läheinen että elämää suurempi esikuva. Minulla oli onni tutustua häneen, kun Hämeenlinnan teatteriin tehtiin Irwinin ja Vexin nuoruuteen perustuvaa musikaalia Villit vuodet.
Televisiossa Vexi vaikuttui usein hiukan kärttyisältä, mutta arjessa ihmisten keskellä hän oli maanläheinen, helposti lähestyttävä ja kohteli kaikkia tasavertaisesti.
Oli suuri kunnia päästä esittämään hänen teksteistään juuri tämä väkevä protestilaulu. Se kertoo, ettei reilun katujätkän moraali ja pienten ihmisten puolella oleminen ollut hävinnyt hänen sielustaan mihinkään.”
- AP Sarjanto (Orleansin neitsyt)

”Vexin tekstien vahva ja selkeä rytmi alkoi tuntua ja välittyä laatuna, kun kappaleisiin projektin aikana syvennyttiin. Meillä oli tekijöiden kanssa hauskaa päästä jakamaan erilaisia Hämeenlinna-muistoja. Mä kysyin Topilta jostain syystä myös rillumarei-vaihtaria. Ehkä sellainen tuntui jättävän enemmän pelivaraa oman tulkinnan kanssa kuin vaikkapa joku kaunis hitaampi laulu. Rillutellen rallatellen -biisi on hauska sekä tietyllä tapaa arvelluttava ’reteesti vaan’ -filosofioineen, mutta juuri se tekee viestistä kirkkaan. Sellainen hullu luottamus, että homma hoituu ja vähän enemmänkin, on joskus ihan paikallaan, vaikka elämässä tarvitaan paljon muutakin. Kappaleessa on räiskyvää tragikomiikkaa ja oli ihan parasta päästä soittamaan se Jari Salmisen ja Luis Herreron kanssa, jotka ovat myös Hämeenlinnasta ja jotka olivat kanssani Pramee-nimisessä bändissä aikanaan. Monella tapaa antoisa proggis.”
- Jere Ijäs (Rillutellen rallatellen)

”Olin tosi otettu kun mut pyydettiin projektiin mukaan. On toi vanha kotikaupunki aina jotenkin mukana ja sitä kautta Vexin touhut, vaikka en koskaan häntä tavannutkaan, niin arvostanut olen aina suuresti.
Haamu-biisi oli heti se joka biisivaihtoehdoista kolahti. Kai muhun puree tollanen vähän kansallisromanttinen teksti, ja jotenkin biisi muokkautui Janne Saksan kanssa sovitettaessa just mun näköiseksi biisiksi, kirsikkana kakussa Topi Salmen osuus.”
- Selkä Pulkkinen (Haamu)

”Tämä biisi oli hyvinkin luonteva tehdä, sillä se on tietyllä tapaa jatkumoa sille tyylilajille, mitä myös teen konserttien muodossa eri kokoonpanoilla. Kappale on tarttuva ja tanssittava. Olen työskennellyt Vexin sanoitusten parissa ennenkin, säveltämällä hänen tekstejään eri artisteille sekä ollut mukana Valkeakoskella Vexi -musikaalissa.”
- Sani (Rakastuin basistiin)

”Suuri kunnia päästä mukaan tällaiselle levylle, kun on suurimman osan elämästään asunut Hämeenlinnassa ja syntymästään asti kuullut ja kuunnellut Vexin tekstejä. Tekstit tulivat tutuiksi pitkillä kesälomareissuilla vanhempieni radiosta äänittämien ’Jokamiehen lista’ c-kasettien jatkuvasti soidessa automankassa. Koen Vexin merkittäväksi osaksi jatkumoa: Aleksis Kivi - Eino Leino - Reino Helismaa - Juha Vainio- Vexi Salmi - Juice Leskinen - Heikki Salo jne. Eli ainutlaatuista suomalaista riimilyriikkaa. Onnentähti -biisi oli erinomainen valinta itselleni. Sekä melodiassa, että tekstissä on juuri sitä 60-70 luvun vaihteen suomalaista pop-iskelmä meininkiä, josta olen aina tykännyt. Rytmikäs teksti.”
- Pekka Tiilikainen (Onnentähti)

”Kun kysyttiin tähän mukaan, olin otettu ja vastasin välittömästi kyllä. Sain valita kahdesta kappaleesta, josta tämä Ihmiselämää tuntui heti omalta. Teksti oli tunnistettavaa Vexiä, tarkkaa laatutyötä. Tunsin saavani siitä kiinni tässä vaiheessa elämääni, neljän lapsen isänä ja 45-vuoden iässä aika lailla sen keskellä. Koko projektissa oli myös ilahduttava Hämeenlinna-reunion meininki, kun jokseenkin kaikki tekijät olivat nuoruuteni bändivuosilta ennestään tuttuja.”
- Juha Itkonen (Ihmiselämää)

Kappalelista:
A)
1. Kulkurin kengät - Freeman
2. Ahneus on hyve - Paleface
3. Haluan sen - Matti Johannes Koivu
4. Nahkarotsi - Jyrki Linnankivi
5. Orleansin neitsyt - AP Sarjanto
B)
1. Rillutellen rallatellen - Jere Ijäs
2. Haamu - Selkä Pulkkinen
3. Rakastuin basistiin - Sani
4. Onnentähti - Pekka Tiilikainen
5. Ihmiselämää - Juha Itkonen

Levy-yhtiö: Emsalö Music Oy
Julkaisuvuosi: 2021

Kommentit
Lisää kommentti