Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» SUOMI POP/ROCK‪»

Olli Hänninen and Sami Hynninen – Chambers 2LP

Olli Hänninen and Sami Hynninen – Chambers 2LP


Poistohinta
21,90 + toimituskulut
Normaalihinta 29,90 €
Sis. alv 24 %


Määrä
(max 2 kpl)


Varastossa
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus


Olli Hänninen and Sami Hynninen – Chambers

2LP, black vinyl, gatefold

Satunnainen kohtaaminen helvetissä? Ei, vaan pitkään toteutumistaan odottanut kohtalo: hip hop -vastarinnankiiski Olli Hänninen (Ronskibiitti, Hammaspeikko) ja doom metal -eksentrikko Sami Hynninen löysivät toisensa ja päättivät luoda vaihtoehtoista rytmimusiikkia, jollaista ei ole ennen kuultu. Hännisen ja Hynnisen matka Chambers -albumilla vie kahdeksantoista buddhalaisen helvetin kammion läpi, heijastaen samalla ympäröivän maailman jokapäiväistä kylmyyttä ja väkivaltaisuutta. Musiikillisesti albumi venyy salonkikelpoisesta synth popista jazzin ja marssimusiikin kautta kokeelliseen droneen, mutta levyn eksakti genrekarsinointi on mahdotonta. Levy välillä sivelee kuulijan päätä ja välillä moukaroi sitä, intensiteettiään koskaan kadottamatta. Katkaisuhoitoon päätynyt mutta psykoottisista oireista kärsivä COIL? DAF katkaistun haulikon kera? Ei lähellekään.

Äänimaisemaelementit ja rytmiset ratkaisut, jotka muovaavat levyn kunkin raidan soundin ovat imeneet itseensä kaikkea mahdollista, kuten itse rakennettuja anti-instrumentteja ja outoja surisevia rasioita, mitä meluisinta äänensärkijää tai järjenvastaisesti pahoinpideltyä sähkökitaraa analogisen delay-efektin läpi kidutettuna. Levyyn tehtiin lisäksi kenttä-äänityksiä muun muassa epäkuntoisesta supermarketin portista ja vedettävän matkalaukun pyörien alla kolisevista epätavallisen muotoisista katukivetyksistä.

Kaksikko rakentaa musiikkinsa ennemminkin tyhjälle kankaalle kuin tarkoin mietittyjen kappalerakenteiden pohjalta, ja tämä pakotti tekijät lähestymään ääntä ennennäkemättömän, lähes pelkoa herättävän avoimella mielellä ja vailla valittuja tyylikeinoja.

Luomisprosessissa ei ollut kyse vain musiikin tekemisestä vaan myös estojen murskaamisesta, tutkimusmatkoista tuntemattoman inhimillisen potentiaalivaraston sisään sekä pyrkimyksistä ylittää luovan ajattelun valmiit kaavat. Svart Records julkaisee Olli Hänninen and Sami Hynninen -nimikkeen alla ilmestyvän Chambers -albumin 9.9.2022.

Kappalelista:
A
I: Chamber of Wind and Thunder
II: Chamber of Grinding
III: Chamber of Flames
IV: Chamber of Ice
B
V: Chamber of Oil Cauldrons
VI: Chamber of Dismemberment by Sawing
VII: Chamber of Dismemberment by Chariot
VIII: Chamber of Mountain of Knives
C
IX: Chamber of Tongue Ripping
X: Chamber of Pounding
XI: Chamber of Torso-severing
XII: Chamber of Scales
XIII: Chamber of Eye-gouging
D
XIV: Chamber of Heart-digging
XV: Chamber of Disembowelment
XVI: Chamber of Blood
XVII: Chamber of Maggots
XVIII: Chamber of Avīci

Levy-yhtiö: Svart Records
Julkaisuvuosi: 2022

Kommentit
Lisää kommentti