Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» SUOMI POP/ROCK‪»

TV:n Orjat – Rakas yleisömme! - TV:n Orjat 1978-1980 LP

TV:n Orjat – Rakas yleisömme! - TV:n Orjat 1978-1980 LP


Hinta
23,90 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kpl


Varastossa
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus


TV:n Orjat – Rakas yleisömme! - TV:n Orjat 1978-1980 

Black vinyl, comes with Puikko-fanzine

Maineikkaan kotimaista punk rockia esittelevän Hilse -kokoelma-albumin (1979) alaotsake on ”Suomen suursuosikit samalla levyllä”. Albumilla möykänneiden Eppu Normaalin, Pelle Miljoonan ja Ratsian lisäksi B-puolen jälkipuoliskolle on kaiverrettu vajaat kaksi minuuttia teiniuhoavaa, mutta tenhoavalla tavalla korviin takertuvaa punk rockia turkulaiselta yhtyeeltä TV:n Orjat. Orjien kutsumista suursuosikiksi voitaneen pitää hivenen liioittelevana, mutta vuonna 1979 yhtyeen suunta oli ehdottoman nouseva. Se oli Hilse-albumille pääsyn lisäksi saanut levytyssopimuksen Kerberos -merkin kanssa. Yhtyeellä oli levyllisen verran materiaalia ja Kerberoksen vuonna 1980 julkaistu ensisingle Tavallinen ihminen päätyi television Levyraatiin asti.

Vuoden 1980 keväällä yhtye pestasi sittemmin Sielun Veljistä tunnetun Jouko Hohkon kitaristiksi ja lähti keikkailemaan ankarasti halki kesän. Kuten usein käy, riemukasta kesää seurasi syksy, ja syksyllä yhtye hajosi ennen ensimmäistä albumiaan. Jotta TV:n orjat ei suotta jäisi vain kolmesta virallisesti julkaistusta kappaleesta ensimmäisen aallon punkin harrastajien tuntemaksi kovaksi, mutta lyhytikäiseksi osaksi historiaa, Svart Records on kokenut tarpeelliseksi tonkia arkistot läpi ja kerätä julkaistavaksi TV:n Orjilta kokonaisen albumillisen materiaalia.

Rakas yleisömme -kokoelma alkaa noilla kolmella julkaistulla kappaleella, joita seuraa Kerberos-arkistoista esiin ongitut kaksi kappaletta, jotka tehtiin singlen sessioissa ja jätettiin julkaisematta. Loput kokoelmasta, 8 demoraitaa vuodelta 1979 ja viisi biisiä vuoden 1980 Provinssi-keikalta, ovat kokonaan ennen julkaisemattomia.

”Miksi TV:n Orjat? No siksi, että Hilselp 1:n biisi (1979) ja Kerberokselle tehty sinkku (1980) ovat edelleen yllättävänkin hyvässä nosteessa. Luvattomia nettikokoelmia ja YouTube-latauksia on pukannut siinä missä nykybändien cover-versioitakin. Mainettaan suurempi bändi olisi ansainnut LP:n jo omana aikanaan”, toteaa albumin basisti Hoss Siivosen kanssa kuratoinut Jari Nikkola.

Albumi Rakas yleisömme! TV:n orjat 1978–1980 ilmestyy rajoitettuna 500 kappaleen vinyylipainoksena 11.11.2022. Albumin mukana on A4-koossa printattu 16-sivuinen Puikko-fanzine, joka sisältää anekdootteja yhtyeestä sekä kappaleiden sanoituksia.

Kappalelista:
A1 Sä et pystyy irtautuu (säv & san Juha Laukkanen)
A2 Tavallinen (säv & san Juha Laukkanen)
A3 Terve hulluus (säv & san Juha Laukkanen)
A4 TV:n orjat, kauniit ja sorjat (julkaisematon)
A5 Rakas yleisömme (julkaisematon)
A6 Brutaali sikalinja (demo)
A7 Tyhjyys tylsyys (demo)
A8 Yammy yammy yammy (demo)
A9 Mä en oo muodissa (demo)
B1 Jyrki Hämäläinen on rikollinen (demo)
B2 Pitkä kylmä talvi (demo)
B3 Olen jumala (demo)
B4 Synnissä (demo)
B5 Hyvässä seurassa (Provinssi-live)
B6 Tavallinen ihminen (Provinssi-live)
B7 Kuningaskobra (Provinssi-live)
B8 “Sä ärsytät” (Provinssi-live)
B9 Kukaan ei kysynyt saanko luvan (Provinssi-live)

Levy-yhtiö: Svart Records
Julkaisuvuosi: 2022

Kommentit
Lisää kommentti