Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» SUOMI POP/ROCK‪»

Päät – Pitkä Marssi LP

Päät – Pitkä Marssi LP


Poistohinta
17,90 + toimituskulut
Normaalihinta 26,90 €
Sis. alv 24 %


Määrä
(max 4 kpl)


Varastossa
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus


Päät – Pitkä Marssi

Päät-yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia julkaistaan uudelleen vinyylillä

Suomalaisen uuden aallon kantaviin voimiin 80-luvulla kuuluneen Päät-yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia ilmestyvät uusina vinyylipainoksina 23.9.2022. Päiden debyyttialbumi "Onnenhetkiä" ilmestyi alunperin vuonna 1982 Johanna Kustannuksen julkaisemana. Toinen albumi "Pitkä marssi" julkaistiin 1985 Polarvoxin Amulet-labelilla.
 
Päät oli aktiivivuosinaan jatkuvassa muutoksessa. Jokaisella yhtyeen neljällä levyllä soittaa eri kokoonpano ja uudet jäsenet toivat aina uusia vivahteita mukanaan. Yhtä kaikki, Päitten levyjä yhdistää tietty kiihko, syke, dramaattisuus ja melankolia. Päät aloitti äkkivääränä punk-yhtyeenä siltä pohjalta, että kaveripiirissä päätettiin perustaa bändi, vaikka kukaan ei vielä osannut soittaa. Debyyttialbumiin mennessä tyylisuunta oli vaihtunut uuden aallon rockiksi ja yhtyeen johtohahmoksi oli vakiintunut laulaja-kitaristi-biisintekijä Juhani Kansi.
 
Päissä soitti vuosien varrella liuta hienoja ja omaleimaisia muusikoita, joista myöhemmin tuli suomalaisen rock- ja pop-musiikin merkkihenkilöitä. Juhani Kansi oli jo tuolloin Yleisradion Rockradio-ohjelman toimittaja ja on jatkanut Ylen musiikkitoimituksessa näihin päiviin asti. Debyyttialbumilla soitti kitaraa Asko Kallonen, joka tuli myöhemmin tunnetuksi Warner Musicin levymogulina. "Pitkällä marssilla" kitaristiksi vaihtui Jay Havanna, joka myöhemmin tuotti monia suomalaisia hittialbumeita ja soitti Suurlähettiläissä. Bassoa "Pitkällä marssilla" soitti Kimmo Kajasto, josta tuli myöhemmin RinneRadion basisti ja konevelho.
 
Albumit on remasteroitu uudelleenjulkaisuja varten alkuperäisistä masternauhoista. Masteroinnin suoritti pieteetillä Jay Havanna. Molempien albumien kansitaide sisältää arkistovalokuvia sekä yhtyeen jäsenten kirjoittamat historiikkitekstit. Albumit julkaistaan 300 kappaleen painoksina.

Kappalelista:
A:
1. Viimeinen kultainen pikari
2. Kulta-aika
3. Pitkä marssi
4. Rikoksen rytmi

B:
5. Pimeä maa
6. Rannalla
7. Meri
8. Musta rumpu

Levy-yhtiö: Polarvox 
Julkaisuvuosi: 1985/2022

Kommentit
Lisää kommentti

Päät - Meri
Päät - Rikoksen Rytmi (1985)