Tuotteet‪» CD-levyt‪» PROGE‪»

Sammal – Aika laulaa CD

Sammal – Aika laulaa CD


Hinta
14,90 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplToimitusaika arviolta 7 - 14 vrk.
Saatavuus
Arviolta 7 - 14 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Tuotteen kuvaus


Sammal – Aika laulaa

CD versio

Kotimaisen 2000-luvun progressiivisen rockin kärkinimi Sammal on äänittänyt järjestyksessään neljännen albuminsa, jonka Svart Records julkaisee kuluvan vuoden marraskuussa. Yhtyeen perustaja ja kitaristi Jura Salmi on pohdiskellut uuden albumin julkaisua viimeiset viikot ja kertoo Svart Recordsin pääkonttorille lähettämässä kirjelmässään Aika laulaa -levyn julkaisun aiheuttamia tuntoja. Yhtyeen sisäinen turbulenssi on rauhoittunut ja Sammal on tavallaan palannut juurilleen.

”Kun tämän albumin kappaleita alettiin säveltämään, Sammaleesta olivat lähteneet basisti Lasse Ilano ja kosketinsoittaja Juhani Laine. Olimme kuitenkin päättäneet, että Sammal jatkaa jossain muodossa, oli se sitten vain äänitteillä tai keikoilla.

Koronakeväänä 2020 kävin yksinään treenikämpällä äänittelemässä demoja parin kuukauden ajan. Tai enemmänkin soittamassa kitaraa ja jos joku inspiroiva hyvän fiiliksen riffi syntyi, nauhoitin sen. Juhanin lähdettyä yhtyeestä, ostin lähinnä keikkoja ajatellen kosketinsoitinsoundeja mallintavan kitarapedaalin. Olimme myös päättäneet, että uutta kosketinsoittajaa emme bändiin etsi. Kitara/kosketinpedaali yhdistelmästä syntyi sellaisia soundeja, että pääsin lähestulkoon irti maan kahleista. Uutta intoa tulvi ovista ja ikkunoista huomatessani, miten hyvältä kaikki kuulosti. Tuli tunne, että homma toimii ja riffeihin tulee tuttua syvyyttä ilman kosketinsoittajaakin.

Sammaleen ensimmäinen levy oli säveltämäni ja Juhani Laine tuli kelkkaan vasta ennen debyytin äänitystä. Oltiin jälleen samassa tilanteessa, jossa sävellysvastuu oli minulla. Vahva tunne uudistumisen halusta määritti prosessia. Mitä sitten, jos Sammal ei kuulosta samalta kuin ennen oli usein treeniksellä ilmoille heitetty kommentti. Kaikki lempimusiikkimme vuosikymmenien ajalta vaikutti tämän levyn syntyyn. Kun ensimmäinen Sammal-levy näki päivänvalon muiden muassa Camel, Dungen, The Allman Brothers ja Opeth olivat bändejä, joita kuuntelimme todella paljon. Tälle levylle lähdettiin tietyllä tavalla nollasta.

Aika Laulaa levyn kappaleita säveltäessä en miettinyt vaikutteita. Sammal on aina ollut sulatusuuni kaikelle mistä me pidämme. Nyt biisien työnimiä olivat muiden muassa Bo Hansson, Type O Negative, Iron Butterfly ja Whitesnake. Allekirjoittaneella myös Neil Merryweather pyöri kuulokkeissa tuon tuostakin. Kaikki tämä ja paljon muuta heitettiin Sammal tehosekoittimeen ja olemme lopputulokseen tyytyväisiä. Myös biisien kieli valittiin fiilispohjalta. Jos demon musiikista tuli vahva tunne, että tähän sopisi ruotsinkielinen teksti, näin tehtiin. Levyltä löytyy myös englanninkielinen kappale, joka on uudelleen äänitetty versio jo aiemmin julkaistusta digi- singlestä.

Kun demot olivat olleet valmiina noin vuoden, menimme tuttuun Turun Logomon viereiseen V.R. Studioon ja Jussi Vuolan avustuksella saimme biisit purkkiin livenä. Tietenkin käytimme myös hyväksemme studion tarjoamia mahdollisuuksia päällekkäisäänityksiin, miettimättä voidaanko biisejä vetää joskus tulevaisuudessa livenä ihan yks yhteen.

Tällä kertaa halusimme myös, että Jussi masteroi levyn kuten ensimmäisen levymmekin, koska V.R. Studion ja Vuolan soundi on kuin hyvä kitaravahvistin; jos soitat väärin ja laiskasti se kuulostaa luultavasti paskalta. Jos taas olet treenannut biisit ja tiedät mitä teet, Jussi loihtii aivan mahtavat mahdollisuudet bändille toteuttaa itseään maailmanluokan tasolla. Bassoa levyllä soittaa loistava, yhtyeen virallinen ulkojäsen, Ami Kajan (Punomo, Severi Peura & Selvännäkijät, Grönroospunkt).

Kappalelista:
1. På knivan
2. Sehr kryptisch
3. Returning Rivers
4. On aika laulaa
5. Jos ei pelaa
6. Apple
7. Grym maskin
8. Katse vuotaa 

Levy-yhtiö: Svart Records
Julkaisuvuosi: 2022

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 150 x 130 x 20 mm.


Paino
0,1 kg
(myyntipakkauksen kanssa 0,2 kg)


Kommentit
Juha H. vahvistettu ostaja, 17.5.2023
Hyvää analogisen ajan progea tässä päivässä.
Lisää kommentti