Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» ELOKUVAMUSIIKKI‪»

Pessi Levanto – The Innocents LP

Pessi Levanto – The Innocents LP

Pessi Levanto – The Innocents LP

Poistohinta
19,90 + toimituskulut
Normaalihinta 29,90 €
Sis. alv 24 %


Varastossa
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat


Tuotteen kuvaus


Pessi Levanto – The Innocents

LP, black vinyl, gatefold sleeve

Svart Records julkaisee norjalaisen The Innocents -elokuvan soundtrack-albumin, jonka sävellystyöstä vastasi Pessi Levanto (s.1973). Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-illan saaneessa taianomaisessa kauhutarinassa pienten lasten viattomat leikit saavat pimeän käänteen. Oslolaisen lähiön pihapiirissä joutilaita kesälomapäiviä viettävät lapset löytävät salatut kykynsä, ja alkaa elämän ja kuoleman kamppailu – aivan aikuisten silmien alla. Oscar-ehdokas Eskil Vogtin ohjaama The Innocents on vavisuttava kauhudraama lasten mielikuvituksesta ja sen pelottavasta voimasta.

Säveltäjä Levanto joutui työtä aloittaessaan kysymään voiko lapset olla pahoja? Ovatko he syntyneet moraalisten koodien kera vai kehitämmekö me käsityksen oikeasta ja väärästä kasvaessamme. Hän lähti miettimään, miten elokuvan sävellyksellistä kulkua voidaan kuvata muuntamalla yksinkertaisia ääniä symbolisoimaan sitä, miltä tuntuu, kun lapsuuden puhtaus haihtuu vanhetessamme.

-”Elokuvan äänimaailmassa käytettiin jousisoittimia ja symbaaleja, joiden sointia on muunnettu ajamalla ne kelanauhojen, vintage-äänityslaitteiden sekä efektien läpi. Näin sain luotua omintakeista, nostalgista sekä hieman melankolista musiikkia ja ääntä, jotka muistuttavat meitä lasten maailmasta, johon aikuisilla ei ole enää pääsyä”, Levanto kertoo.

Säveltäjä oli jo varhaisessa vaiheessa sopinut elokuvan palkitun ja Oscar-ehdokkaanakin olleen ohjaaja-käsikirjoittaja Vogtin kanssa, ettei elokuvaan haluta perinteistä kauhuelokuvaäänimaailmaa.

-”The Innocents ei ole perinteinen kauhuelokuva, ja siksi ei ollut syytä viedä musiikkia sille sektorille. Usein kauhugenren elokuvissa ei ole mahdollista erottaa, koska sävelletty osuus loppuu ja ääniefektit alkavat. Halusin, että sävellystyöni antaa elokuvalle eloisan, orgaanisen ja omintakeisen tunnelman. Projektin edetessä tunsin löytäneeni koko ajan uusia piirteitä, uusia soundeja sekä tekniikoita, joita en ollut koskaan kokeillut. Toivottavasti tämä innostuneisuus ja omistautuminen on tallentunut lopulliselle soundtrack-albumille”, Levanto kertoo elokuvan sävellysprosessin lähtökohdista ja lopputuloksesta.

Kappalelista:
A1 The Innocents - Opening
A2 Ida Meets Ben
A3 Mother
A4 Glass In The Shoe
A5 Battles
A6 The Cat
A7 Anna Spoke
A8 Going Home
A9 Spinning The Lid
A10 Possession
A11 The Crime Scene

B1 Aisha
B2 I Need A Band-Aid
B3 A Girl With A Plan
B4 Nightmare World
B5 Crutches
B6 Across The Pond
B7 The Innocents - Ending

Levy-yhtiö: Svart Records
Julkaisuvuosi: 2022

Kommentit
Lisää kommentti