Tuotteet‪» LP-LEVYT‪» JAZZ‪»

Timo Lassy & Jukka Eskola – Nordic Stew LP

Timo Lassy & Jukka Eskola – Nordic Stew LP


Hinta
26,90 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplToimitusaika arviolta 7 - 50 vrk.
Saatavuus
Arviolta 7 - 50 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Tuotteen kuvaus


Timo Lassy & Jukka Eskola - Nordic Stew

Suomalaisen jazzin kärkinimet Timo Lassy ja Jukka Eskola yhteistyöhön maineikkaiden New Orleans -muusikoiden kanssa: luvassa albumi ja yhteiskiertue!

Suomen valovoimaisimpiin jazz-artisteihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola toteuttivat pitkäaikaisen haaveensa ja äänittivät Lassy-Eskola - Nordic Stew -albumin New Orleansissa paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Albumi julkaistaan 23.2.2024 ja sitä seuraa viiden konsertin Suomen-kiertue yhdessä yhdysvaltalaismuusikoiden kanssa. Esimakua albumilta antaa tänään julkaistu Cross-Atlantic Connection -single, jonka voit kuunnella täältä.

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) ja trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) ovat yhdistäneet voimansa New Orleansissa äänitetyllä Nordic Stew -albumilla, ja sitä ensi vuonna seuraavilla livekeikoilla. Yhteistyötä jo 1990-luvulta tehneiden muusikoiden toistaiseksi merkittävin yhteinen kokoonpano on ollut kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye The Five Corners Quintet, joka on toiminut 2000-luvun uuden suomalaisen jazzsukupolven suunnannäyttäjänä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Miesten ensimmäinen yhteisprojekti on kuitenkin antanut odottaa oikeaa hetkeä. Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään yhteisalbumin paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Ennen äänitysmatkaa miehet vierailivat New Orleansissa jo vuonna 2019. Tällöin kaksikko tutustui paikalliseen musiikkielämään ja loi ensimmäiset kontaktit albumille kiinnitettyihin muusikoihin paikallisten jamisessioiden kautta.

Nordic Stew äänitettiin tammikuussa 2022 New Orleansin maineikkaalla, vanhaan kirkkoon rakennetulla Esplanade-studiolla sen Grammy-palkitun omistajan Misha Kachakachishviln johdolla. Lassyn ja Eskolan lisäksi kymmenen uutta kappaletta sisältävällä albumilla soittaa kuusi maineikasta muusikkoa New Orleansista sekä Lassyn ja Eskolan pitkäaikainen yhteistyökumppani Suomesta, perkussionisti Abdissa Assefa. New Orleansilaismuusikoista mukana ovat mm. Wynton Marsaliksen pitkäaikaisena luottorumpalina tutuksi tullut Herlin Riley (rummut), yksi New Orleans -skenen suosituimmista pianisteista David Torkanowsky(piano, Wurlizer), Allen Toussaintin bändissä soittanut ja Dr. Johnin yhtyeen musical directorinakin toiminut Roland Guerin(basso), useiden jazz-legendojen kanssa kiertänyt Delfeayo Marsalis (pasuuna) sekä paikallisen sousafunkin mestari Kirk Joseph(sousafoni), jonkalaisia soittajia Elvis Costello on sanonut olevan yksi miljoonassa.  

Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet sen takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa.

Kappalelista:

A-side:
1. The Duke of Bayou
2. King Cake
3. Long Walk
4. Sweet Holler
5. Cross-Atlantic Connection

B-side:
6. At Leroy’s
7. E and Two M's
8. Return of the Andania
9. Samba De Zola

Levy-yhtiö: Diamond T
Julkaisuvuosi: 2024

Kommentit
Lisää kommentti